Julkaisemme operaatiotiedettä ja Factory Physics® (Tehdasfysiikkaa) esittelevän vierasblogisarjan, jonka on kirjoittanut toimitusjohtaja Ed Pound. Toivomme tämän sarjan tuovan uutta näkökulmaa tuote- ja palveluprosessien johtamiseen.

Operaatiotieteen määritelmä: Operaatiotiede on tieto yleisistä totuuksista materiaalin ja työvoiman muuntamisesta tavaroiksi ja palveluiksi. Se koskee seuraavia perusperiaatteita: kysyntä, kapasiteetti (koneet ja ihmiset), varasto, vaihtelu, aika (asiakaspalvelu) ja kustannus. Operaatiotiede muodostaa myös edellä mainittujen suhteiden käytännöllisen analyysin ja soveltamisen niin, että operaatioista tulee entistä enemmän:

  • tehokas ihmisten suhteen ja tehokas toimintana
  • kannattava
  • helppo johtaa

Factory Physics (Tehdasfysiikka) perustuu samannimiseen kirjaan, jonka Institute of Industrial and Systems Engineers (IISE) valitsi vuoden kirjaksi, kun se julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1996. Kirja tarjoaa perustan työnsysteemien tieteelliselle käsittelylle ja sitä käytetään yliopistoissa ympäri maailmaa (tuotantotalouden oppisuunta). Se on myös laajalti käytetty teollisuudessa referenssikirjana operaatioiden hallinnassa.

Quality Knowhow Karjalainen Oy:ssä olemme vuodesta 2014 kouluttaneet menestyksellisesti operaatiotiedettä –Tehdasfysiikkaa, joka erinomaisesti täydentää Lean ja Six Sigma -koulutusta ja osaamista ja luo kvantitatiivisen pohjan tehokkaalle parannustoiminnalle. DI Antti Piiraisen DI-työn perustana oli osittain Factory Physics. Tämän työn pohjalta julkaisimme Antin kirjan Vaihtelu (2014).

Edward S. Pound on Factory Physics Inc:n toimitusjohtaja. Edillä on yli 25 vuoden kokemus valmistusprosesseista. Hän on on työskennellyt toimitusjohtajana, eri operaatioissa, ostoissa ja tuotekehityksessä. Ed on työskennellyt merkittävien kansainvälisten yritysten kuten Intel, 3M, Baxter Healthcare ja Whirlpoolin kouluttajana ja konsultoimalla Factory Physics -konseptien käytännön toteuttamisessa. Edin työ on auttanut yrityksiä realisoimaan miljoonien dollarien säästöjä parannuksilla ja tehostamaan ja tekemään helpommaksi operaatioita, toimitusketjun hallintaa ja tuotekehitystä. Hänen kokemusalueitaan ovat ilmailu-, elektroniikka-, lääke-, pilvi-infrastruktuurin kehittäminen, kuluttajamyynti, lääkinnälliset laitteet, terveydenhuolto, rakentaminen.

Edillä on Alabama-yliopistossa bachelor of science and master of science tutkinnot. Hän suoritti a master of business administration tutkinnon Kelloggin Graduate School of Management -yliopistosta Northwestern Universityssä ja a master of engineering management tutkinnon Northwestern Universityn Robert R. McCormickin School of Engineering and Applied Science at Northwestern Universityssä.

Ed on kirjoittanut yhdessä Dr. Mark Spearmanin ja Jeff Bellin kanssa tehdasfysiikan käytännön soveltamista käsittelevän kirjan Factory Physics for Managers.


Artikkelisarja:

Osa I: Miten eräs yritys kasvatti tulosta 10-kertaiseksi

Osa II: Johtotason päälliköt aiheuttavat vaihtelua – kolme tapaa välttää itseaiheutettua johtamisen tuskaa

Osa III: Mitä on varasto-optimointi?

Osa IV: Lopeta köydenveto talouden ja operaatioiden välillä

Osa V: Kuinka saada eniten arvoa lisäarvosta (Value-Added)

Osa VI: Kolme syytä varastojen optimoinnin epäonnistumisissa

Osa VII: Kaksi asiaa mitä jokaisen talousjohtajan (CFO) ja operatiivisten johtajan (COO) pitäisi tietää varastojen hallinnasta  

Osa VIII: Kuinka hallita työntekijäkapasiteettia: Työnnätkö työntekijöitä liian paljon vai liian vähän?

Osa IX: Kolme erittäin yleistä virhettä ennustamisessa 

Osa X: Täydellisen maailman löytäminen johtajana 

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä lomake on suojattu Google reCAPTCHA:lla. Lue tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

Tilaa uutiskirje

Liity postituslistalle ja saat ajankohtaista tietoa tehdasfysiikasta ja laatutekniikoista sekä laadun kehittämisestä suoraan sähköpostiisi.