Factory Physics for Managers

Factory Physics For Managers – How Leaders Improve Performance in a Post-Lean Six Sigma World

Kirja kuvaa, kuinka liiketoimintaprosessien palvelut ja työt virtaavat ja mitkä ”lainalaisuudet” näitä virtauksia ohjaavat sekä mistä liiketoimintatulos, tuottavuus, muodostuu. Tästä kirjan nimi.

Yritys on enemmän ”fysiikkaa, lainalaisuutta” kuin tahtomista ja johtamista. Jokaisen Lean-johtajan ja yrityksen, joka käyttää Lean-menetelmää pitäisi ehdottomasti lukea kirja ja tuntea Lean-virtauksen ja vaihtelun (jonojen) lait – Littlen laki, Kingmanin laki, bufferien laki jne. Tuntemalla lainalaisuudet ja niiden vaikutukset, on mahdollista tehdä tehokkaampia ja parempia parannuksia. Siksi kirjan täydentävä nimi onkin ”Kuinka johtajat parantavat suoritusarvoa jälki-Lean Six Sigma -maailmassa”. Olemme siirtymässä uuteen jälki-parannusaikaan! 

Erinomainen kirja niille, jotka pohtivat mihin Toyotan tuotantomenetelmä ja Lean perustuu ja kuinka näitä menetelmiä voi käyttää yrityksen operatiivisissa toiminnoissa (MRP, ERP, läpimeno, jaksoaika, varasto) tuloksen parantamiseen. Kirja perustuu saman nimiseen laajempaan ja syvällisempään kirjaan ”Factory Physics third edition”, jota suosittelen mitä lämpimimmin lähdeteokseksi ja syventäväksi materiaaliksi.

Factory Physics for Managers on ehdottoman hyvä kirja. Suosittelen kaikille palvelu- ja teollisuusyritysten johtajille, päälliköille ja insinööreille – ja tämän kirjan luettuanne teillä ei voi olla toimitusmyöhästymisiä, pitkiä jonoja, väärää käsitystä kapasiteetista ja käyttöasteesta.

Factory Physics for Managers

Kirjoittajat: Edward S. Pound, Jeffrey H. Bell, Mark L. Spearman
Sivuja: 369
Julkaisuvuosi: 2014

Tilaa kirja verkkokaupastamme!

Tutustu artikkeleihin

Tutustu tehdasfysiikan artikkeleihin ja lue lisää aiheesta.