Factory Physics
Harvoin löytää niin merkittävää kirjaa kuin mitä Factory Physics on. Kirjassa esitellään keskeiset fysiikan lait tuotannolliselle toiminnalle. Luit oikein lait. Tunnet ehkä Littlen lain, mutta tunnetko muut valmistussysteemin lait?
Kirja sai alkunsa vuonna 1988, kun tekijät fyysikkoina joutuivat selittämään, kuinka ohjata tehokkaammin tuotantoa. Kirjasta muotoutui luentosarjasta ja siitä edelleen kirja 1995 ja nyt on jo kolmas painos.
Kirja on jaettu kolmeen jaksoon. Ensimmäinen jakso ”The Lessons of History” kehitystä tähän päivään mukaan lukien EOQ, MRP, ERP, JIT jne. Kirjassa kuvataan mikä meni ja menee näissä konsepteissa vikaan. Toinen jakso kuvaa tehtaan fysiikkaa, vaihtelua, Six Sigmaa ja Leania ja erityisesti lainalaisuuksia. Miksi imusysteemi eikä työntösysteemi? Kolmannessa jaksossa sovelletaan I ja II-jakson oppeja ja käsitellään yleisiä jokaisessa yrityksessä olevia ongelmia.
Lyhyesti mitä Factory Physics on. Se on systemaattinen kuvaus siitä kuinka valmistussysteemi toimii. Ymmärrys mahdollistaa johtajien ja insinöörien
- tunnistaa mahdollisuudet parantaa olemassa olevia systeemejä
- suunnitella tehokkaita uusia systeemejä
- tehdä valintoja erilaisten vaihtoehtojen välillä.
Kirja johdattaa meitä uuteen aikaan! Kun ymmärrämme, kuinka ja miten tuotantosysteemimme toimii, voimme sitä myös parantaa Leanin ja Six Sigman menetelmin. Suosittelemme kirjaa kaikille tuotantotoiminnasta kiinnostuneille.
Factory Physics
Kirjoittajat: Wallace J. Hopp, Mark L. Spearman
Sivuja: 720
Julkaisuvuosi: 2011
Tutustu artikkeleihin
Tutustu tehdasfysiikan artikkeleihin ja lue lisää aiheesta.